Skip to Content

Mededeling

Mechelen in de 19de eeuw

Momenteel is dit boek geschreven door onze voorzitter Herwig De Lannoy in druk en zal zeer binnenkort verschijnen. De periode tussen 1789 en 1914 is tot hiertoe al te veel onderbelicht gebleven.
Mechelen kende een bitsige politieke strijd, een opkomende industrie en onderging op heel wat gebieden een metamorfose.

Reserveer nu al uw exemplaar in de boekhandel (320 blz., 49,50€)

Heruitgave van het boek van Marcel Kocken!

Van het boek “Mechelen, Feiten & Facades “ door Marcel Kocken komt eind oktober 2017 een 2de herziene druk uit.
Het boek dat 234 gevels uit de binnenstad beschrijft was in minder dan een jaar uitverkocht. Daarom deze herdruk, waarbij gegevens aangepast werden daar waar er wijzigingen plaats vonden. Ook enkele nieuwe foto’s werden toegevoegd.
Voor wie het boek nog niet bezit een aanrader voor de feestdagen!

Nieuw boek

Van ons medelid Johan De Cock verscheen zopas het omvangrijk boek (264 p.) met als titel "Vorsten van Pepijn tot Karel". Uitgangspunt vormden de 44 medaillons van de heersers over de Lage Landen tussen 580 en 1558 op de vleugel van het stadhuis, zijde Befferstraat. Onze ondervoorzitter Marcel Kocken schreef een epiloog over de geschiedenis van het stadhuis. Het boek bevat ontelbare mooie reproducties.
Vanaf nu te koop in de Mechelse boekhandels voor de prijs van 39,50 euro.

Nog over fotografie!

Wegens het grote succes wordt de lezing "Mechelse pioniers in de fotografie tussen 1860 en 1910", die ons bestuurslid Axel Vaeck op 21/02/2017 gaf voor onze Kring hernomen op vrijdag 6 oktober 2017 om 20u00 voor de vereniging van Familiekunde Vlaanderen, afdeling Mechelen. De lezing gaat door in hun lokaal achter het museum "Het molenijzer", Heuvel 41b, 2580 Putte.Bookmark deze website 
Bookmark deze pagina