Mededeling

Corona-Virus

Voorlopig worden alle culturele activiteiten opgeschort vanwege de opgelegde maatregelen van hogerhand om het Corona-virus in te dijken.
Zo ook is het stadsarchief waar wij op regelmatige basis samenkomen gesloten tot en met 1 juni 2020.
Wij houden u verder op de hoogte, wanneer onze activiteiten hernemen.
Wij zijn in ieder geval volop bezig met de voorbereiding van het jaarboek dat u tegen begin juli mag verwachten. Dit jaar krijgt u zelfs uitzonderlijk twee delen, niet minder dan 462 pagina's!

Nieuwe Handelingen (handelend over het jaar 2018) beschikbaar

Het nieuwe jaarboek, de Handelingen deel 122 (2018), is ondertussen geleverd op het stadsarchief. Het is een lijvig boek geworden van meer dan 391 pagina’s en talrijke kleurenillustraties.
Het bevat zeven artikels die diverse onderwerpen behandelen gaande van de Bourgondische periode, over W.O. I tot zelfs het hedendaags politiek landschap.

Je kan het vanaf vandaag tot en met 30 augustus 2019 komen afhalen op het Stadsarchief, Nokerstraat 2, 2800 Mechelen, tijdens de openingsuren: zie https://stadsarchief.mechelen.be/wanneer-is-de-leeszaal-open.

Nieuw boek

De ruim 125 prentkaarten die door Alfred Ost werden getekend over Mechelen worden in dit boek weergegeven. Marcel Kocken zorgde voor de begeleidende tekst.

Erfgoeddag op zondag 22 april: 18de editie onder het thema "Kiezen".

In de Witte Zaal van het Arsenaal (ingang via de Kruidtuin) wordt doorlopend een film vertoond, waarin acht Mechelse Erfgoedverenigingen zichzelf voorstellen aan het publiek.
Er zijn ook korte lezingen, o.a. van Geert Clerbout over de "Kinderen van de collaboratie" om 13u, Bart Stroobants over de lakenhal om 14u30 en Marcel Kocken over "Rampen en drama's" om 16u.
In de Kruidtuin brengt Radio Reflex tussen 14 en 16u een live-uitzending over de hoogtepunten van de twee voetbalclubs Racing Mechelen en KV Mechelen, waarbij enkele bekende Mechelaars (Jaak Van Assche, Piet den Boer, ...) komen vertellen over hun voetbal anekdotes.