Skip to Content

De Mechelse kunstenaar Ray Gilles (1923-1997)

 De Mechelse kunstschilder, tekenaar, cartoonist, ontwerper Ray Gilles is geboren op 15 juni 1923 in Leuven, dus iets meer dan 100

jaar geleden. Hij studeerde aan de Mechelse Academie en in Antwerpen aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten en Terkameren. Hij exposeerde in binnen- en buitenland. Ray Gilles begon als neo-expressionistisch schilder in de jaren 1940, maakte abstracte doeken in de jaren ’50, prachtige cartoons in de jaren ’60 en ‘70. Het is in die hoedanigheid van cartoonist dat hij voortleeft. Gilles ontwierp gelegenheidsdrukwerk, boeken, magazines en theaterposters. Zijn werk werd met regelmaat gepubliceerd in België, Zweden, Finland, Zwitserland, Duitsland en Italië. Het is tijd om deze wat vergeten kunstaar terug in de belangstelling te brengen.         Ray Gilles helemaal rechts in het gezelschap van nog andere Mechelse kunstenaars   Opgelet de lezing gaat door op dinsdagavond!
Spreker(s): 
Jeroen Van der Auwera
De spreker Jeroen Van der Auwera is historicus. Hij heeft verschillende publicaties over Mechelen (16de - 18de eeuw) op zijn naam. Hij is directeur van het Busleyden Atheneum Campus Pitzemburg in Mechelen en lid van de Kring. Hij organiseerde vorig jaar een unieke tentoonstelling en publiceerde samen met François Van der Jeught een boek over de veelzijdige kunstenaar.
Datum: 
din, 26/03/2024
Uur: 
20U
Locatie: 
Atheneum Pitzemburg
Toegang: 
langs de Bruul
Meer info bij: 
parkeren is mogelijk op de speelplaats
In samenwerking met: 
stadsbestuur van Mechelen


Bookmark deze website 
Bookmark deze pagina