Skip to Content

Wandeling Paul Cauchie, deze activiteit is volzet!

Paul Cauchie, de man die onze straten kleurde.
De kans is groot dat u nog nooit van deze man gehoord hebt. Jammer, want deze getalenteerde Belgische kunstenaar verdient beter. Hij was een kunstschilder, een impressionist, maar wellicht zal hij herinnerd worden als decorateur, gespecialiseerd in sgraffito-techniek, kunstwerken in verschillende lagen kalk en zand en ‘al fresco’ geschilderd. Cauchie versierde op die manier honderden gevels in ons land, waarvan een twintigtal in Mechelen. Benieuwd welke u vandaag nog kan zien?

Het talent van Cauchie als grafisch tekenaar is bijzonder. Hij ontwierp affiches en prentkaarten, meubels, mozaïekvloeren, glas-in-loodramen, muur- en plafondschilderingen, marmer-, hout- en oud brons-imitaties en decoraties van gevels en wintertuinen in fresco- en sgraffito-techniek. Interessant aan Paul Cauchie is dat er nog veel valt te ontdekken over deze man.

Wenst u de wandeling toch nog te doen, zij wordt regelmatig herhaald, zie op de website https://cauchie.be/evenementen

Spreker(s): 
Tom Peeters
Als gids van het Cauchiehuis neemt Tom Peeters als een ervaren gids ons graag mee naar het Mechelen rond 1900 en vertelt hij enthousiast over de samenwerking tussen Paul Cauchie en de lokale bouwmeesters van die tijd. Zijn bewondering voor Cauchie begon in de jaren ‘90 toen hij naar Mechelen verhuisde en is sindsdien alleen maar toegenomen.
Datum: 
zat, 20/08/2022
Uur: 
14u00
In samenwerking met: 
het stadsbestuur van Mechelen


Bookmark deze website 
Bookmark deze pagina