Skip to Content

Geleid bezoek aan de tentoonstelling "Zot Geweld/ Dwaze Maagd"

In 1907 wonen Rik en Nel Wouters een balletvoorstelling door Isadora Duncan bij in de Muntschouwburg in Brussel. Rik raakt zo begeesterd door het gebeuren op de scène, dat hij besluit er een monumentaal beeld van te maken. Met die sculptuur is zijn naam en faam als kunstenaar helemaal gemaakt. Wouters geeft het beeld van in het begin een dubbele titel: Zot Geweld en Dwaze Maagd. De tentoonstelling is opgebouwd rond vier centrale thema’s die een nauwe band hebben met het beeldhouwwerk van Rik Wouters: dans, evenwicht, schoonheid en moraliteit. Wouters verwerkt in zijn ‘Zot geweld’ immers thema’s die kunstenaars lang voor hem en ook nog lang na hem beroeren.


Het geleide bezoek aan de expo wordt zo een wandeling door vele eeuwen kunstgeschiedenis, maar tegelijkertijd een introductie op de geschiedenis van de dans. De zeer gevarieerde keuze aan kunstwerken maakt het een kijkspektakel met vele, boeiende verhalen.


Spreker(s): 
Bart Stroobants
Bart Stroobants, bestuurslid van de Kring, is lic. kunstwetenschappen (KU Leuven) en werkzaam als conservator bij Musea & Erfgoed Mechelen. Als onderzoeker verdiept hij zich o.a. in de kunst van de 19de en 20ste eeuw. Vanuit zijn taak als conservator was hij nauw betrokken bij de realisatie van de tentoonstelling.
Datum: 
zat, 22/10/2016
Uur: 
14u30
Locatie: 
Hof van Bu!sleyden
Toegang: 
via de Sint-Jansstraat
Meer info bij: 
Deelnameprijs: 5,00 euro per persoon
In samenwerking met: 
het stadsbestuur van Mechelen


Bookmark deze website 
Bookmark deze pagina