Skip to Content

Wandeling "Van Beethoven en Mechelen"

Zo wat iedereen weet dat Ludwig van Beethoven, de beroemde componist, Mechelse ‘roots’ heeft. Zijn grootvader, Lodewijk, was een geboren en getogen Mechelaar die zijn muzikale opvoeding in Mechelen kreeg en later doorgaf, via zijn zoon, aan zijn kleinzoon. De familie Van Beethoven heeft in Mechelen duidelijke sporen nagelaten, zowel in diverse documenten (in het stadsarchief) als in gebouwen die nog her en der in de stad terug te vinden zijn.

Marcel Kocken, ondervoorzitter van onze Kring, maar ook gewezen directeur van het Festival van Vlaanderen Mechelen, neemt ons mee op een wandeltocht door Mechelen waarbij we op zoek gaan naar de band tussen de Van Beethovens en Mechelen. Terloops vertelt hij ook over de beroemde “Beethovenwijn” uit de Duitse Moezelstreek. We wandelen o.m. naar het  “Koraalhuis”, het  Kleinbegijnhof, de Sint-Katelijnekerk, de Haverwerf en de Van Beethovenstraat.  Alles samen max. twee kilometer. We starten om 14.30 uur aan het beeld van Opsignoorke op de Grote Markt

Spreker(s): 
Marcel Kocken
Marcel Kocken (°Mechelen, 1935) is licentiaat geschiedenis en sinds 1957 stadsgids. Na 17 jaar werkzaam te zijn geweest in het Mechelse stadsarchief, sloeg hij een totaal andere richting in en werd directeur van het Festival van Vlaanderen – Mechelen. In Mechelen is Marcel vooral bekend als auteur van boeken en artikels in verband met de geschiedenis, de volkskunde en het dialect van Mechelen. Zijn historische interesse gaat verder ook naar de 16e-17e eeuwse heksenwaanzin en de rechtspraak in het oude Mechelen. Sinds jaar en dag is hij bestuurslid en trouwe medewerker van onze Kring.
Datum: 
zat, 06/08/2016
Uur: 
14u30
Locatie: 
Grote Markt (beeld van Opsignoorke)
In samenwerking met: 
met de steun van de stad Mechelen


Bookmark deze website 
Bookmark deze pagina