Skip to Content

Nieuw! Bibliografie over Michel Coxcie.

Dr. Raphaël DE SMEDT, Autopsie de Michel Coxcie, Brussel, Koninklijke Academie voor Oudheidkunde van België - Académie royale d’archéologie de Belgique, (Revue belge d’archéologie et d’histoire de l’art), 2011, fasc. 2, 256 p.

 

Twintig jaar na de inrichting van het internationaal colloquium Michel Coxcie, pictor regis, bezorgt dr. Raphaël de Smedt, oud-hoofdconservator van de Koninklijke Bibliotheek van België en voormalig voorzitter van de Koninklijke Academie voor Oudheidkunde van België, drieduizend bibliografische notities betreffende de hofschilder van Filips II, schepper van ontelbare schilderijen en tekeningen, kartonontwerper van wondere wandtapijten en glasramen, kopiist van Van Eyck en Van der Weyden.

De inleiding biedt een overzicht van de receptie van de kunstenaar, waarover in een twintigtal talen in zevenentwintig landen is gepubliceerd. Gestoeld op uitgegeven archiefstukken, heeft de auteur een nauwkeurige chronologie opgesteld. Een onderwerpsindex ontsluit voor het eerst de fenomenale productie over de hele wereld verspreid van deze hoogst belangrijke Mechelse artiest.

Em. prof. dr. Philippe Roberts-Jones, oud-hoofdconservator van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en voormalig secretaris van de Académie royale des Sciences, des Lettres et des Beaux-Arts de Belgique, schreef het voorwoord. De inleiding, de chronologie en de onderwerpsindex van zestig pagina’s zijn in het Frans.

Het volume kan worden besteld door storting van 25 euro op nr. BE 39 3100 3817 2519 code BIC: BBRUBEBB) van de Koninklijke Academie voor Oudheidkunde van België.
 Bookmark deze website 
Bookmark deze pagina