Skip to Content

Begeleid bezoek aan de tentoonstelling "Rik Wouters & co. Beeldhouwers in Mechelen"

De tentoonstelling "Rik Wouters & co. Beeldhouwers in Mechelen", voert u mee naar de jonge jaren van Rik Wouters. Het is de tijd waarin hij zijn vader nerveus maakt, leert sculpteren voor meubels, in het atelier bij Theo Blickx komt, naar de Mechelse Academie voor Beeldende Kunsten gaat, vrienden maakt onder wie Ernest Wijnants en stilaan een kunstenaar wordt.

De tentoonstelling leidt de bezoekers langs drie ateliers: het meubelatelier, het  beeldhouwersatelier en het schildersatelier. Eén na één worden de ruimtes uitgelicht. Bevoorrechte getuigen geven levendig commentaar, vullen elkaar aan en spreken elkaar tegen...

Op zaterdag 2 juli 2011 brengen we een bezoek aan deze tentoonstelling. Bestuurslid Bart Stroobants, hoofdconservator van de Stedelijke Musea Mechelen en tevens coördinator van de tentoonstelling, zal ons van de nodige uitleg voorzien.

Afspraak om 14.00 uur in Lamot. De toegangsprijs per persoon bedraagt 5 euro.

Foto van de medewerkers  van het Atelier Emile Wouters, de vader van Rik. De jongen aan de rechterkant met het beeld in zijn handen (en die niet kon stil blijven staan en dus onscherp is op de foto) is Rik Wouters. Met dank aan de Dienst Musea voor de foto.

 

Datum: 
zat, 02/07/2011


Bookmark deze website 
Bookmark deze pagina