Skip to Content

Meegedeeld: Stedelijke Prijs Stadsverfraaiing 2010 met als thema: "Restauratie"

De Stedelijke Prijs Stadsverfraaiing werd in 1984 door het Mechelse stadsbestuur in het leven geroepen met het doel om privé-initiatieven op het vlak van architectuur te stimuleren. Dit jaar stond voor de derde maal “Restauratie” centraal.

De Stedelijke Commissie voor Monumentenzorg beoordeelde in totaal 22 realisaties van de voorbije drie jaar. Er werden prijzen uitgereikt in de categorie niet-beschermd erfgoed en eervolle vermeldingen voor projecten rond beschermd erfgoed.

De prijsuitreiking vond plaats in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw-over-Dijle op 2 februari ll.

Het architectenbureau van ons medelid Karel Beeck viel de eer te beurt om tot driemaal toe genomineerd te worden.

Zijn architectenbureau ontving in de categorie “beschermd erfgoed” tweemaal de tweede prijs ex aequo, vooreerst voor de restauratie en de herinrichting van twee begijnhofwoningen aan de Conventstraat 6-8, vervolgens voor de verbouwing en de restauratie van het huis “De Zeehondt” aan de Zoutwerf 9. Tenslotte ontving hij in dezelfde categorie de derde prijs voor de restauratie van de voorgevel van het huis “Sint-Antonius” aan de Grote Markt 8.

In de kerk van Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle loopt de mooi opgebouwde tentoonstelling “Stedelijke Prijs Stadsverfraaiing 2010” van 3 februari tot en met 24 februari 2011 (van dinsdag tot en met zondag, telkens van 13.00 uur tot 16.00 uur).

U kan er kennis maken met alle ingediende projecten.

Datum: 
vri, 04/02/2011


Bookmark deze website 
Bookmark deze pagina