Skip to Content

Lezing: Het Hof van Fontes. Bouwhistorisch onderzoek en bewoningsgeschiedenis van een 16de-eeuwse adellijke stadswoning in de Nonnenstraat.

Sandra De Clercq en Theo Van Roy brachten voor het eerst hun kennis samen om een overzicht te geven van de bouw- en bewoningsgeschiedenis van het Hof van Fontes, dat eens de Mechelse binnenstad sierde. Alhoewel er over dit Hof zeer weinig iconografisch materiaal beschikbaar is uit de 16de en 17de eeuw, blijkt uit beschrijvingen in archivalia dat het groot en mooi pand moet geweest zijn.

 

Hof van Fontes. Aquarel van J.B. De Noter (Beeldbank - SME01001611).

 

Sandra DE CLERCQ is licentiate in de rechten (KUL, 1992) en licentiate in de kunstgeschiedenis (VUB, 2008). In het kader van deze laatste studierichting bracht ze het bouwhistorisch onderzoek van het Hof van Fontes in kaart.
 

Theo VAN ROY, licentiaat TEW en licentiaat scheikunde, is thans general manager van het marketing- en communicatiebureau Hits met kantoren in het Grootmeesteressenhuis (hoek Nonnenstraat – Sint-Alexiusstraat). Hij is gepassioneerd door de geschiedenis van Mechelen in het algemeen en de geschiedenis van het Begijnhof van Mechelen in het bijzonder; in dat kader verzorgde hij verschillende publicaties. Hij deed eveneens onderzoek naar de bewoningsgeschiedenis van het Hof van Fontes.

Datum: 
din, 30/11/2010
Uur: 
20.00 uur
Locatie: 
Leeszaal op derde verdieping van het Stadsarchief


Bookmark deze website 
Bookmark deze pagina