Skip to Content

Begeleid bezoek aan de tentoonstelling ‘It Almost Seemed a Lily’

Hedendaags kunstenaar Berlinde De Bruyckere (°1964, Gent) maakte in 2016 voor het eerst kennis met de wonderlijke Besloten Hofjes van de Gasthuiszusters. De fragiliteit en schoonheid van deze zestiende-eeuwse retabelkastjes grepen haar onmiddellijk aan. De zijden bloemen in de Hofjes deden haar denken aan de uitgebloeide lelies die ze thuis gefotografeerd had. De bloem kreeg een centrale rol in de reeks "It Almost Seemed a Lily" waaraan de kunstenares in 2017 begon te werken. De lelie kent veel religieuze interpretaties, maar wordt ook als metafoor in de klassieke mythologie gebruikt. De titel van de reeks ontleende De Bruyckere aan de mythe van Apollo en Hyacinthus uit de Metamorfosen van Ovidius. Met de tentoonstelling in het Museum Hof van Busleyden confronteert De Bruyckere haar serie met de 16de-eeuwse Besloten Hofjes.
"It Almost Seemed a Lily" is de eerste solotentoonstelling van Berlinde De Bruyckere in België sinds 2014. Enkele werken uit de reeks waren reeds te zien tijdens de Biënnale van Venetië, Art Basel, Manifesta en in het Sara Hildén Art Museum (Finland). Die worden aangevuld met nieuw werk dat speciaal voor de expo werd gemaakt.

De deelnameprijs bedraagt 20 euro. Hierin is zowel de inkom tot het museum en de prijs van de gids inbegrepen.
Let wel: het aantal inschrijvingen is beperkt. Schrijf dus meteen in! Inschrijven kan tot en met 10 februari 2019 door een mail te sturen naar herwig.de.lannoy@telenet.be. Storting ten laatste op 18 februari op rekeningnummer BE98 9792 1727 9193 op naam van KKOLKM, 2800 Mechelen, met als mededeling: “tento Busleyden”.
Het is noodzakelijk dat u vooraf inschrijft en betaalt.

De rondleiding met een gids start stipt om 14u30. De rondleiding duurt 60 minuten. Daarna is er gelegenheid om op eigen ritme de vaste collectie van het museum te bezoeken (het museum sluit om 17 uur).
Datum: 
zat, 23/02/2019
Uur: 
14u20 aan de balie
Locatie: 
Hof van Busleyden
Toegang: 
Sint-Janstraat 2a, Mechelen


Bookmark deze website 
Bookmark deze pagina