Skip to Content

Een nieuwe publicatie van ons mede-bestuurslid Marcel Kocken: "Gids voor Historisch Mechelen"

Zeer recent verscheen van Marcel Kocken de “Gids voor Historisch Mechelen – Guide pour la ville historique de Malines – A Guide to Historical Mechelen” met foto’s van de Mechelse kunstfotograaf Luc Van Hoeylandt. 

(Foto: Patrick Hattori)

Het is geen gids die de lezer of toerist bij de hand neemt en haar of hem straat per straat door het oude Mechelen leidt. Het is evenmin een gids die elke oude steen in Mechelen detailrijk beschrijft. Het is wél een gids die de meest interessante gebouwen, monumenten, en kunstwerken van Mechelen toont en kort beschrijft, dit alles in drie talen: het Nederlands, Frans en Engels. Een stadsplan met inhoudsopgave maakt het de bezoeker/toerist mogelijk zelf zijn/haar wandeling à la carte uit te stippelen!

Het zou Marcel Kocken niet geweest indien hij niet hier en daar iets speciaals had toegevoegd: wie kent in Mechelen nog de H. Leodegarius? Wie weet wat “ex voto’s” zijn en waar nog te zien? Wat zijn “De Zeven Weeën van O.L.Vrouw”? En welk heiligenbeeld heeft in Mechelen een “scheve lee”? Eenvoudig samengevat: een mooi, lezenswaard boekje dat niet alleen toeristen zal boeien, maar ook in de boekenkast van elke rechtgeaarde Mechelaar thuis hoort.

De gids is uitgegeven door C. de Vries-Brouwers, Antwerpen/Rotterdam in een zeer handig formaat, 128 pagina’s dik en met een 100-tal foto’s. De verkoopprijs is € 14,50.

Het boekje is te koop bij de Mechelse boekhandels.Bookmark deze website 
Bookmark deze pagina