Skip to Content

Marcel Kocken krijgt een onderscheiding!

Ons mederaadslid Marcel Kocken, auteur van diverse boeken over het verleden van Mechelen, ontving op zaterdag 24 maart 2012 in het Cultuurcentrum van Heist-op-den-Berg de prestigieuze onderscheiding: "Eremerk wijlen deken Jozef van Herck".

Jozef van Herck (1888-1984) was doctor in de klassieke filologie, licentiaat kunstgeschiedenis, priester en deken van Kontich. Hij was sterk ge├źngageerd in de studie van heemkunde. Om hem te blijven gedenken heeft Heemkunde Gouw Antwerpen het ereteken in het leven geroepen. Elk jaar wordt iemand hiermee beloond, die zich verdienstelijk maakte op het gebied van heemkunde.

 

Marcel Kocken kreeg de prijs 2012 voor zijn vele publicaties in het tijdschrift Volkskunde, het Jaarboek van de Provinciale Commissie voor Geschiedenis en Volkskunde (Provincie Antwerpen) en in de Handelingen van onze Kring.

Over deze blijk van erkenning verscheen o.a. in de Gazet van Antwerpen van 26 maart 2012 een bijdrage onder de titel: "Stadsgids Marcel Kocken krijgt onderscheiding".

Het Bestuur van de Kring feliciteert van harte Marcel voor deze bijzondere erkenning!

 

 

 Bookmark deze website 
Bookmark deze pagina